Szolgáltatások
programok
2020. augusztus
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2016. 03. 29. kedd
"Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj

Az Új Nemzedék Központ az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából 2016. március 25-től online felületen fogadja a "Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj jelöléseit.

A Nemzeti Tehetség Program keretében életre hívott díjra négy kategóriában lehet ajánlást tenni a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberek és szervezetek erkölcsi és anyagi elismerésére. A jelöléseket 2016. április 22-én éjfélig várják a tehetseg.ujnemzedek.hu oldalon.

A "Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj forrását biztosító Nemzeti Tehetség Program elindításáról  az Országgyűlés döntött. Határozatával elkötelezettségét fejezte ki a tehetséges gyermekek, fiatalok hosszú távú segítésére, folyamatos fejlesztésére, valamint kiszámítható támogatására. A 2028-ig tartó program alapvető célja Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése.

A tehetséges, szorgalmas és sikeres diákok mögött mindig pedagógusok, tehetséggondozó szakemberek állnak, akik időt, energiát és fáradtságot nem kímélve egyengetik az útját a tehetségeknek. A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjra a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi óvodapedagógusok, általános, közép- és szakiskolai pedagógusok, gyógypedagógusok, mesterségek oktatói, felsőoktatásban dolgozó tanárok, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis „Jótól jót tanulni” latin közmondásból származik. A 2013-ban alapított díjat eddig összesen 731 pedagógus vehette át.

Idén a pályázat keretében „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő”, „Kiváló tehetségsegítő” kategóriában 55 pedagógus, „Kiváló tehetséggondozó szervezet” kategóriában pedig 5 szervezet munkájának elismerésére nyílik lehetőség. Az erkölcsi és anyagi elismerés elnyeréséhez online ajánlás, jelölés szükséges.

A jelöléseket a http://tehetseg.ujnemzedek.hu felületen lehet leadni.
Beküldési határidő: 2016. április 22. 23:59h

A díjátadás 2016. június 3-án, az Országos Tehetséggálán lesz. Ekkor történik a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért Életmű díj” átadása is, melyet idén három – szervezetek által ajánlott – szakember vehet át.

Forrás: kormany.hu

 

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés