Szolgáltatások
programok
2019. április
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2016. 01. 12. kedd
OFI műhelykonferencia

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet műhelykonferenciát tart "Iskolafejlesztési lehetőségek: utak és dimenziók" címmel 2016. január 27-én. 

Időpont: 2016. január 27. 10:00 – 15:30 óra

Helyszín: OFI Mintabolt – Molnár Ferenc Terem, 1085 Budapest, József krt. 63.

Az Oktatási Indikátor Munkacsoport, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Tempus Közalapítvány 2014 végén közös műhelykonferenciát szervezett a tanulói teljesítménymérések eredményeinek értelmezési lehetőségeiről, azok esetleges korlátairól, előnyeiről és hátrányairól. A műhelykonferencia célja volt, hogy az oktatás eredményességének javítása érdekében bemutassa és ütköztesse a mérés-értékeléssel kapcsolatos eltérő szempontokat és aspektusokat, hozzájárulva a tanulói teljesítménymérések hazai értelmezéséhez, feltárva azok alkalmazhatóságának feltételeit.

A konferencia eredményei kötet formájában kerültek összegzésre, melyben a szakpolitika számára ajánlások is megfogalmazódtak. E javaslatok a kérdéskör továbbgondolására is irányultak. Az újabb műhelykonferencia célja annak megvitatása, hogy a tanulói teljesítménymérések, a különböző adatrendszerek, projektek és az egyes szakterületek milyen módon tudnak hozzájárulni az iskolák fejlesztéséhez, különösen az alulteljesítő iskolák esetében.

A műhelykonferencia első része azokat az adatforrásokat, adatbázisokat, komplex információs rendszereket és mutatókat mutatja be, amelyek hozzájárulhatnak az iskolafejlesztések folyamat- és célindikátorainak megtervezéséhez, míg a második részben konkrét fejlesztési irányok, (együttműködési) területek és lehetőségek kerülnek megvitatásra egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül. Ennek megfelelően a tervezett program első részében felkért előadóink tartanak vitaindító előadásokat a különböző mérések, projektek, adatrendszerek iskolafejlesztésekben betöltött lehetséges szerepéről, tapasztalatairól, majd ezt követően lehetőség nyílik közös szakmai konzultációra, a felvetett kérdések megbeszélésére.

A műhelykonferencián való részvétel díjtalan, de a korlátozott létszám miatt előzetes regisztrációhoz kötött. 
A  részvételi szándékot legkésőbb 2016. január 22-ig lehet jelezni a regisztrációs linken.

 

Meghívó és program>>

 

Forrás: OFI

 

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés