Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2015. 12. 03. csütörtök
EMMI közlemény a december 24-ei munkanap áthelyezéséről

A 2015. december 24-ei munkanap áthelyezése révén – az előző évek hasonló gyakorlatának megfelelően – a köznevelési intézményekben is munkanap 2015. december 12-e, szombat.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény úgy rendelkezik, hogy a tanulónak – a tanév rendjében meghatározottak szerint – a tanítási évben legalább három alkalommal, legkevesebb 6 összefüggő napból álló tanítási szünetet kell biztosítani.

A 2015/2016. tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet alapján a téli szünet 2015. december 21-től 2015. december 31-ig tart. A tanítási szünetet követő első tanítási nap 2016. január 4. (hétfő). Ez az időszak 14 összefüggő naptári napból áll, amely tartalmaz

  • 7 munkanapot (december 21-23., december 28-31.), továbbá
  • 7 állami ünnep- és pihenőnapot, valamint heti pihenőnapot (december 24-27., január 1-3.).

A tanulók megfelelő pihenését, regenerálódását a megszakítás nélküli, folyamatos tanítási szünet biztosítja, ezért a téli szünet időtartamának meghatározására a köznevelési előírásokon kívül az egyéb jogszabályok – így a munka törvénykönyve és a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendváltozást szabályozó Nemzetgazdasági Minisztérium-i (a továbbiakban: NGM) rendelet – által elrendelt állami pihenő- és ünnepnapok figyelembevételével került sor.

Mivel a köznevelésről szóló törvény alapján az iskolában a tanítási időbeosztás a munkaszüneti napok miatti munkaidő-beosztásnak megfelelően változik, ezért a tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet ezzel összhangban úgy rendelkezik, hogy az egyéb jogszabály által elrendelt munkanap áthelyezést az iskolákban is alkalmazni kell. A szabályozás indoka, hogy az iskolai nevelésnek-oktatásnak a jogszabályban előírt általános munkarendhez kell igazodnia, és a jogszabály által munkanappá nyilvánított napokon munkát végző szülők gyermekének megfelelő felügyeletét, foglalkoztatását kell biztosítania. Ebből következően az iskolában az NGM rendelet által hivatalos munkanappá nyilvánított szombati munkanap – fő szabályként – tanítási napnak tekintendő, és a tanévben a tanítási napok száma e szombati munkanapra figyelemmel került meghatározásra (181/180 tanítási nap). A leírtak alapján a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 28/2014. (IX.24.) NGM rendelet által hivatalos munkanappá nyilvánított december 12-e – szombat – az iskolában hivatalos tanítási nap.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hivatkozott foglalkoztatási és köznevelési jogszabályok csak az általános jogi keretet határozzák meg, a szombati tanítási nap konkrét megszervezése, az általánostól való eltérésről szóló döntés az iskola igazgatójának hatáskörébe tartozik. Az intézmény kötelezettsége az is, hogy – fenntartói egyetértés esetén – az ilyen irányú igazgatói döntésről a szülőket megfelelő részletességgel, módon és időben tájékoztassa.

A hatályos köznevelési jogszabályok a szombati tanítási nap megszervezésre több lehetőséget kínálnak.

1) A tanulók szempontjából az érintett intézményvezető mérlegelésének a kérdése az, hogy a szombati munkanapot – az általános szabályok szerint – az iskolában tanítási napként szervezik-e meg.

2) A jogszabályok alapján lehetőség van arra is, hogy erre a napra tanítási szünetet adjon az intézményvezető. Ebben az esetben a tanév rendjéről szóló rendelet az irányadó, amely alapján az iskola a jogszabályban meghatározott őszi, téli, tavaszi szünetek mellett – a tanítási év kezdő és befejező napjának változatlanul hagyásával – más időpontban is adhat a tanulóknak szünetet, valamint a szünetek kezdő és befejező napját módosíthatja, ha – a nemzeti köznevelésről szóló törvény megtartásával – a heti pihenőnapon tartott tanítási nappal ehhez a szükséges feltételeket megteremti. A törvény – a fenntartó egyetértésével – lehetővé teszi az igazgató által elrendelt rendkívüli szünet miatt kiesett tananyag szombati, valamint délutáni oktatásszervezés keretében történő pótlását.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben az iskolában a szombati napot tanítási szünetként tervezik meg, akkor ezen a napon az érintett iskolának – szükség esetén – gondoskodnia kell a tanulók felügyeletéről, amelyet több iskolával közösen is megszervezhet.

3.) Harmadik oktatásszervezési lehetőségként a köznevelési jogszabályok azt is biztosítják, hogy helyi döntés alapján december 12-e tanítás nélküli munkanap legyen az iskolában az erre rendelkezésre álló öt, illetve hat munkanap terhére.

Amint arra már korábban több alkalommal is felhívtuk a figyelmet, a pedagógusok, a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak esetében az NGM rendeletben elrendelt munkanap áthelyezések, szombati munkanapok minden esetben munkanapnak minősülnek.

Forrás: EMMI Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárság

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés