Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Gyógypedagógia (SNI)
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2012. 04. 04. szerda
A kiválóan megrendezett tanulmányi verseny
XXXVII. Komplex Tanulmányi Verseny

A Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 2012. március 30-án immár 17. alkalommal rendezte meg a tanulásban akadályozott tanulók számára kiírt Országos Komplex Tanulmányi Verseny budapesti területi fordulóját .

Szerencsésnek mondhatják magukat a verseny résztvevői, hiszen a program gyönyörű tavaszi napra esett. Az iskola kívül - belül ünnepi díszbe öltözött, nem különben megújult. Alig ismertük meg.  A nagy nap reggelén folyamatosan érkeztek a vendégek, a kíváncsi tekintetű, csinosan öltözött gyerekek és az őket kísérő felnőttek.

A regisztrációs asztalnál a vendégek kitűzőt, a verseny mottóját tükröző szépen díszített menetlevelet kaptak, majd házigazda kísérőik segítségével ismerkedtek az iskolával, a verseny helyszíneivel.

A versenyre idén sajnos csak 21 iskola nevezett, volt olyan intézmény is, amelyik a verseny napján mondta vissza a részvételt.

A közel 100 tanuló 7 helyszínen mérhette össze tudását. Az egyéni feladatsort magyar nyelvből oldották meg külön-külön a 6. és 7. osztályos tanulók. Az egyes helyszíneken az adott témának megfelelő dekorációban gyönyörködhettek a versenyzők. A házigazdák leleményességét, éles szemét és jó ízlését bizonyítják az összegyűjtött képek, autentikus tárgyak, szép textíliák, térképek.

Csécsi Barnabás Sándor igazgató úr megnyitója után a játék nagy izgalommal elkezdődött. A házigazdák figyelmességét bizonyítja, hogy az esetenként korán és távolról induló gyermekeket a kezdő állomáson finom reggeli is fogadta.

A fordulók kezdetét és végét kellemes zene jelezte, a két helyszín között elegendő időt biztosítva a cserére. A gyermekek - reakcióikból ítélve - élvezték a feladatokat, a szép környezetet és a szíves vendéglátást.

A kitűnő szervezés eredményeképpen a „munkát” hamarosan finom ebéd követte, és innentől a beszélgetések középpontjába a helyezések kérdése került.

A házigazdák nem okoztak csalódást ebben az évben sem. Elismerésre méltó forrásteremtő tevékenységüknek köszönhetően az idén is kitettek magukért az értékes, személyes ajándékok megvásárlásával.

Az eredményhirdetéskor Csécsi Barnabás Sándor igazgató megnyugtatott minden jelenlévőt, hogy ajándék nélkül senki nem távozik a Benedek Elek Iskolából. Formabontásként minden résztvevő egy nagy csomag édességgel gazdagodott, az I. – VI. helyezettek ezen felül még személyes tárgyjutalomban is részesültek (pl.: hordozható DVD-lejátszó, mobiltelefon, fülhallgató, 4GB USB, rádiós-óra stb.), az egyéni verseny győztesei pedig értékes társasjátékokat kaptak.

A sorrend végül is a következőképpen alakult:

  • Első helyezést ért el a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Központ és Általános Iskola Budapest Tolnai L. u. 11–15.,

  • második helyen a Száraznád Nevelési és Oktatási Központ, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Pedagógiai Szakszolgálat, Budapest, Pattogós u. 6-8. csapata végzett,
  • míg a harmadik helyet a Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI Budapest Széchenyi u. 3-5. szerezte meg.

Az országos versenyen, Szegeden ezek az iskolák képviselik majd Budapestet.

Gratulálunk a győzteseknek, gratulálunk a résztvevőknek, gratulálunk a felkészítő tanároknak.

Köszönet a Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI vezetőinek, tanárainak, dolgozóinak és az iskola jelen nem lévő kedves gyermekeinek, akik nagyon sokat tettek azért, hogy ez a szép nap sikeresen alakuljon és mindenki élményekben gazdagon térjen vissza iskolájába.

 

Csécsi Barnabás Sándor
gyógypedagógus-szakpedagógus
dipl.közoktatási vezető
tanügyi –és közoktatási szakértő
manager-igazgató

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés