Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Gyógypedagógia (SNI)
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2012. 05. 15. kedd
Az öröm fesztiválja

Az idei tanévben a megszokottnál egy héttel korábban, 2012. május 9-én, rendezte meg a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet és a Gennaro Verolino Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválját.

Ez a művészeti tehetséggondozó verseny a legnépszerűbb a gyermekek és a kollégák körében 38 év óta, azóta, hogy Takács Valéria gyógypedagógus szakfelügyelő majd szaktanácsadó útjára indította.

Hagyományosan, öt művészeti ágban hirdette meg most is a nemes versengést a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet:

  • Dramatikus játék

  • Vers- és prózamondás

  • Báb

  • Tánc

  • Ének, zene.

Hagyományaink közé tartozik az is, hogy a bemutatott produkciókat nem helyezéssel, hanem arany, ezüst és bronz fokozattal értékeli a zsűri.

Az idei tanév a 17. alkalom volt arra, hogy ennek a nagyszabású programnak a megrendezésében együttműködő partnerként dolgozhattunk a Gennaro Verolino Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon igazgatójával és munkatársaival.

Haigl Béla igazgató úr, az intézmény valamennyi munkatársának és növendékének segítségével, méltó, kellemes környezetet biztosít ehhez a versenyhez, gondoskodik a gyermekek, a vendégek jólétéről (vendéglátás), pihenéséről (kézműves foglalkozás) és a szabadidős programról – utazás a Gyermekvasúton -, és immár második éve a tárgyjutalmakról is.
Mindez köszönhető hivatásszeretetüknek, a fogyatékos gyermekekért való tenni akarásuknak és tenni tudásuknak, valamint annak az elismerésre méltó forrásteremtő tevékenységnek, amelynek eredményeként a közel 700 gyermeket megmozgató rendezvény realizálható volt ebben a tanévben is.
A 34 gyógypedagógiai nevelési – oktatási intézményből 24 intézmény jelentkezett a Fesztiválra összesen 119 műsorszámmal.
Haigl Béla igazgató úr köszöntőjét követően Sárik Zoltán, a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet igazgatója, nyitotta meg a versenyt.
A gyermekek és a kollégák elfoglalták helyüket a helyszíneken és megkezdődött az öröm ünnepe.
Az örömé, mert adott volt a lehetőség egymás tehetséggondozó tevékenységébe a műsorszámok által bepillantani és azért is, mert a színvonalas produkciók megtekintése mindenki számára örömet jelentett.
Örülhettünk a kellemes, napos időjárásnak is.
Ünnepelhettük a tehetséges gyógypedagógusok által felkészített, tehetséges gyermekeket.

A zsűrinek ebben a tanévben sem volt könnyű dolga.
Például, a „Tánc” művészeti ágon belül, a többféle műfajban látott kiváló színvonalú előadások arra késztették a háromtagú zsűrit, hogy „kiemelt arany oklevéllel” díjazzanak 7 produkciót.

Az elért eredményekről globálisan az alábbi táblázat szolgál információval:

style1

Művészeti
kategória

Műsorszám
(db)

Elért minősítési fokozat

Kiemelt
arany
(db)

Arany
(db)

Ezüst
(db)

Bronz
(db)

Dramatikus játék

10

 

4

3

3

Vers, báb

54

 

28

21

5

Tánc

28

7

5

6

10

Ének, zene

27

 

12

11

4

Köszönjük Haigl Béla igazgató úrnak és munkatársainak, valamint a zsűrinek a munkáját.

Gratulálunk a részt vevő intézmények vezetőinek, a felkészítő tanároknak és a gyermekeknek ehhez a nagyszerű teljesítményhez!

Kívánjuk, hogy leljenek továbbra is sok örömet a választott művészeti produkciók elkészítésében, előadásában!

Bízunk abban, hogy a 2012/2013-as tanévben még több kiváló előadásban gyönyörködhetünk majd, és együtt örülhetünk ismét egymás sikerének.

Bogyó Mária
pedagógiai előadó

Kapcsolódó dokumentumok
Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés