Szolgáltatások
programok
2020. augusztus
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2010. 01. 29. péntek
Az Ifjúsági Integrációs Szolgáltató Iroda programajánlata

A kompetenciák fejlesztésének szükségessége az iskolában ma már felismert és elismert feladat. Mi, továbbtanulással és pályaválasztással is foglalkozó szakemberek nap, mint nap találkozunk azzal a problémával, hogy a fiatalok nagy része nem állja meg a helyét a tanulás, illetve a munka világában.

A munkaadók között végzett felmérések szerint a sikeres munkavállaláshoz nagy szükség van az olyan képességekre, mint az információszerzés és rendszerezés, problémamegoldás, hatékony kommunikáció, önálló tanulás, reális énképnek megfelelő feladatvállalás, illetve a csapatmunkában való eredményes részvétel.

Gyakorló pedagógusként is tudjuk, hogy mennyire fontos ezeknek a képességeknek a fejlesztésére, de azt is, hogy mennyire túlterheltek a kollégák, és milyen kevés eszköz áll rendelkezésükre az ilyen jellegű feladatok kezelésére. Sajnos, nagyon sok fiatal nem kapja meg a kellő támogatást otthonról, mindenképpen szükségük van külső segítségre.

Ezért is vállaltuk fel, hogy az Európai Unió támogatásával, olyan programokat dolgozunk ki, melyeket osztályfőnöki órákon, délelőtti-délutáni foglalkozásokon, akár Intézetünkben, akár az Önök iskolájában is meg lehet tartani, és segítséget nyújtanak diáknak – szülőnek – pedagógusnak egyaránt annak érdekében, hogy diákjaink, gyermekeink esélyeit növeljük a sikeres továbbtanulásra, pályaválasztásra és elhelyezkedésre. Változatos programokat kínálunk; a kompetenciák fejlesztése mellett hangsúlyt fektetünk a fiatalok testi és lelki biztonságának védelmére is. A programokat tapasztalt szakemberek, tanácsadók, pszichológusok, rendőrök dolgozták ki, gondosan felmérve, hogy melyek a legjobb eszközök a kívánt célok elérésére.

Örömmel várjuk megkeresésüket, készek vagyunk az együttműködésre. Programjaink ingyenesek, egy-egy programelem hossza 45 perc, igazodva a tanórák hosszához, bővebb felvilágosítást a mellékelt tájékoztatóban találnak.

 

projektmenedzser

 

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés