Szolgáltatások
programok
2019. február
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2010. 02. 10. szerda
Intézményi minőségpolitika

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet célkitűzése:
Intézetünkben kiemelten fontos szerepet tölt be a főváros oktatási-nevelési intézményei számára akkreditált pedagógus-továbbképzések, szakmai műhelyfoglalkozások, szakmai napok, konferenciák szervezése.

Célul tűztük ki, hogy a képzéseinken részt vevő pedagógusok, gyógypedagógusok, gyermekvédelmi szakértők részére olyan magas színvonalú képzési programokat és képzési szolgáltatásokat biztosítsunk, amelyek révén szakmailag fejlődhetnek, pedagógiai kompetenciáik bővülhetnek, tudásuk elmélyülhet.

A képzéseinken részt vevő pedagógus kollégákat szeretnénk hozzásegíteni, hogy pályájukon céljaikat képesek legyenek megvalósítani. Az intézet vezetői számára fontos a szolgáltatások megvalósításában közreműködők egyéni elégedettségének fenntartása, növelése.

Munkatársainkkal közösen értékeljük az intézetben folyó tevékenységeket, kiemelten az akkreditált pedagógus-továbbképzéseket. Évente felülvizsgáljuk a vezetőség felelősségét, az intézet céljait, s az azok eléréséhez vezető utakat. Ebben a munkában legfőbb törekvésünk tevékenységeink jobbá tétele, a minőség folyamatos biztosítása, annak fejlesztése.

Munkatársaink fejlődése érdekében biztosítjuk a rendszeres továbbképzés lehetőségét, mindenkor szem előtt tartva az egyéni képzési igényeket és szükségleteket, hogy szakmailag a legkiválóbb teljesítményt nyújthassák képzéseinken, valamint hogy tudásuk legjavát, a legfrissebb oktatási módszereket, technikákat adhassák át a képzéseinken részt vevő pedagógusok, gyógypedagógusok, gyermekvédelmi szakértők részére.

Minőségpolitikánk és az azt megvalósító minőségirányítási rendszerünk alapja a partneri megelégedettség, ezért megbízóink igényei alapján folyamatosan változtatjuk, javítjuk tevékenységeinket. Nagy figyelmet fordítunk a hallgatói elégedettségi és az előadói önértékelői kérdőívekre egyaránt.

Felnőttképzési programjainkat mindenkor megrendelőink szükséglete alapján, célra, személyre és szervezetre szabottan alakítjuk ki és valósítjuk meg, figyelembe véve a helyi sajátosságokat, lehetőségeket.

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet elkötelezett a jogszabályi és szakmai követelmények teljesítése, a minőségirányítási rendszer, valamint a szakmai munka eredményességének folyamatos fejlesztése iránt. Ennek érdekében folyamatosan követjük, felülvizsgáljuk az intézetünk működését meghatározó szabályozásokat, körülményeket. Az évenkénti felülvizsgálat eredményei, tapasztalatai alapján aktualizáljuk minőségpolitikánkat, minőségcéljainkat, valamint teljes minőségirányítási rendszerünket.

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet elkötelezett annak érdekében, hogy megfeleljen az általa nyújtott szolgáltatások minőségére vonatkozó partneri elvárásoknak.

Elkötelezte magát a folyamatos javítás stratégiája mellett, minden erővel törekszik partnerei igényeinek megismerésére, és arra, hogy ezen igényeknek minden tekintetben hibátlanul megfeleljen.

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet az alábbiak szellemében végzi munkáját, figyelembe véve a fenntartó, a Fővárosi Önkormányzat közoktatási minőségirányítási programjában meghatározott fenntartói elvárásokat.

Az intézmény:

  • erősíti és ápolja a meglévő kapcsolatokat az intézményekkel és fenntartóikkal,

  • szakmai tevékenységével támogatja a szolgáltatásokat igénybe venni kívánó és arra jogosult gyermekeket/tanulókat és szüleiket,

  • információkkal, szakszolgáltatásokkal segíti a közoktatási intézményekben folyó nevelő és oktató munkát,

  • partnereit széles körű tájékoztatással segíti,

  • új feladatának tartja a minőségszemlélet fejlesztését,

  • magas színvonalú munka biztosítása és a partneri igények és elvárások teljesítésének érdekében rendszeresen képzi dolgozóit és segíti őket,

  • a törvényi változások folyamatos figyelemmel kísérésével törekszik a hátrányos helyzet mérséklésének megsegítésére és az esélyegyenlőség biztosítására gyermekközpontú, innovatív attitűddel, professzionális szakmai tudás folyamatos karbantartásával.

Feladatunk a fejlesztés érdekében a szolgáltatások minőségének folyamatos erősítése.

Elkötelezettek vagyunk a ránk váró szakmai feladatok sikeres megoldásában. Napi tevékenységünket a munkatársak szakmai felkészültségére, hivatásszerű munkavégzésre, nyitottságra, jól szervezett csapatmunkára, a felelősségi és kompetenciakörök pontos meghatározására építve végezzük.

Budapest, 2009. december 14.

 

Sárik Zoltán
igazgató

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés