Szolgáltatások
programok
2019. május
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2015. 01. 21. szerda
Együtt Szaval a Nemzet

Az idén 26. alkalommal ünnepeljük meg a Magyar Kultúra Napját.  Az évfordulón második alkalommal kerül megrendezésre az „Együtt Szaval a Nemzet” program 2015. január 22-én, öt kontinens valamennyi magyar nyelvű általános és középiskolájának részvételével.

Az Együtt Szaval a Nemzet program hagyományteremtő jelleggel a magyar Himnusz első versszakával kezdődik, majd az idei alkalomra választott versként a teljes Szózat elszavalásával folytatódik.

A szavalat Jordán Tamás szakmai irányítása mellett, a Google új technológiájának támogatásával (egyszerű helyi technikai feltételek mellett egy YouTube csatornán keresztül) valósul meg. A részt venni kívánó iskolák 2015. január 22-én 8 és 10 óra között korlátlan számban csatlakozhatnak az élő internetes felvételen látható szavaláshoz.

A kezdeményezéshez a technikai adottságok függvényében iskolák, osztályok, iskolai közösségek együttesen, vagy akár önállóan is csatlakozhatnak. 

A kezdeményezés célja a magyar kultúra népszerűsítése és a magyar közösségek összekapcsolása szerte a világon. Az „Együtt Szaval a Nemzet” YouTube csatornán a vezénylésnek helyet adó iskola és annak diákjai jelennek majd meg, amint Jordán Tamás vezetésével elszavalják a Himnusz első versszakát, majd a Szózatot. Ezzel egy időben a világ más részeiről csatlakozó iskolák szavalatai is rögzítésre kerülhetnek az egyes intézmények saját YouTube csatornáin. Az eseményt a Magyar Televízió is több helyszínről közvetíti.

Január 22-én valamennyi helyszínen elhangzó szavalat rögzítésre kerülhet és a YouTube csatornákon keresztül bármikor visszanézhetővé válik. Az esemény pontos részletei:

Időpont: 2015. január 22., 10:00 óraMagyar Kultúra Napja
A szavalat témája: "A HIMNUSZ" első versszaka, és a „SZÓZAT”
A program szakmai irányítója: Jordán Tamás
A kezdeményezés weboldala: www.egyuttszavalanemzet.hu,
YouTube: egyuttszavalanemzet
Kapcsolattartás: info@egyuttszavalanemzet.hu / Meleg Zita

Kreatív iskolaprogram: A közös szavaláson részt vevő iskoláknak a Magyar Kultúra napjától április 1-jéig lehetőségük lesz saját iskola programot létrehozni, és további szavalatokat is feltölteni, melyek közül a legnézettebb és a legnagyobb tetszést (legtöbb lájkot) kiváltó szavalatok iskolái jutalmakat kapnak. Ennek részleteiről hamarosan tájékoztatást küldünk. A díjátadó a Magyar Költészet Napján lesz.

 

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés