Szolgáltatások
programok
2019. július
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2013. 12. 13. péntek
Kompetenciamérés-adatokon alapuló felzárkóztatás

Egy műhelyfoglalkozáson megfogalmazott javaslat alapján megvalósított, egyetlen továbbképzés-sorozat létszámkereteit messze túlnövő tanfolyam résztvevői szereztek tapasztalatot az OKM FIT-szoftver használata terén, és kaptak segítséget adatvezérelt fejlesztés megvalósításához.

Az Országos kompetenciamérés iskolajelentéseinek értelmezéséről tartott műhelyfoglalkozáson született meg az a javaslat az egyik résztvevőtől, hogy szívesen megismerkednének bővebben is az OKM FIT-szoftverben található adatokkal, azok lekérdezési lehetőségeivel, és azzal, hogyan használhatók fel ezek az adatok arra, hogy a lemaradó tanulók felzárkóztatását ráépíthessék.

OKMFIT_1

A javaslatban megfogalmazott tematikára épített foglalkozássorozat meghirdetését követő napon azonnal be is telt a technikai lehetőségek miatt korlátozott résztvevői keretlétszám, a később jelentkezettek számára újabb továbbképzés időpontjának tervezése ezért már folyamatban van.

OKMFIT_2

 

A részben saját laptopokkal dolgozó, részben az Intézet számítógépes laborjának infrastruktúráját igénybe vevő kollégák az első két foglalkozáson lépésről lépésre haladó segítséget kaptak az OKM FIT-szoftver használatát, lekérdezéseit és adatokkal való feltöltését illetően. Az utolsó foglalkozáson annak az útvonalait is megismerték, hogyan tölthető le és rendszerezhető célirányos, a fejlesztést megalapozó információ, melynek birtokában a munkaközösségek immár menedzselni tudják az egész nevelőtestületet mozgósító felzárkóztató fejlesztést. 

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés