Szolgáltatások
programok
2019. december
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2013. 10. 18. péntek
Tanulóink belülről

Műhelyfoglalkozás keretében ismerhették meg az érdeklődők az Országos kompetenciamérés egyéni tanulói fejlesztés céljából történő további elemzési lehetőségeit.

A rendszeres mérés-értékelés eredményeinek iskolai, illetve osztály- vagy tanulószintű hasznosítási lehetőségeire kívánta a műhelyfoglalkozás ráirányítani a figyelmet.

Südi Ilona mérés-értékelési szakértő a FIT szoftverből kinyerhető adatokat mutatta be. Három nagyon különböző képességű tanuló eredményein demonstrálta a kapott jelentések tartalmát, részletesen kitérve arra, mi mindenhez biztosít a mérési azonosítóval való belépés hozzáférést a tanulói eredmény értelmezésének segítése céljából.

Török József mérés-értékelési szakértő egyetlen tanuló hatodikos, nyolcadikos és tizedikes mérési eredményei alapján rámutatott, hogyan rajzolódik ki a diák képességeinek, és azok fejlődésének útvonala, milyen a motivációt is befolyásoló változáson megy át a továbbtanulás során az egyes tanuló. A kiválasztott diák tizedik évfolyamon elért eredményeit mindkét mérési területen a tartalmi keretmátrixban megjelenítve a szakértő szemléltette annak módszertanát, hogyan lehet a tanuló képességeinek korrigáló fejlesztését megtervezni. Végül rögzítette annak lépéseit is, hogy a fejlesztés mely fázisaiban a nevelőtestület mely tagjainak jut szerep. 

prezentacio

 

A műhelyfoglalkozás résztvevői részéről igény merült fel a FIT elemző szoftver használatának készségszintű begyakoroltatására irányuló továbbképzés-sorozat iránt.

Kapcsolódó dokumentumok
Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés