Szolgáltatások
programok
2019. szeptember
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2015. 03. 31. kedd
XI. "Tiszán innen – Dunán túl" országos népdaléneklési minősítő verseny
– Nits Márta emlékverseny

Ismét megrendezésre kerül a népdaléneklési verseny döntője a fővárosban.

Sok szeretettel várjuk a „Tiszán innen – Dunán túl” országos népdaléneklési minősítő verseny – Nits Márta emlékverseny döntőjére a résztvevőket, érdeklődőket a Budapesti Néprajzi Múzeumba (1055 Kossuth Lajos tér 12.).

A megyei és fővárosi fordulókból továbbjutott tanulók és kísérőik regisztrációja 2015. április 25-én, szombaton 9 órától történik a múzeum aulájában.

Az ünnepélyes megnyitó 10 órakor veszi kezdetét, amely körülbelül fél 11-ig tart, ezt követően kezdődnek a meghallgatások.

A kollégák számára 13 órától előadást szervezünk, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. A zenei nevelés nemzetközi és hazai elimertségű szaktekintélye mintegy egyórás előadást tart a múzeum foglalkoztató termében.  Az előadás címe:      "A Kodály-Orff módszer" (HaKo-Orff).
Előadó: Hasznosi Judit.

Tárlatvezetésen, kézműves foglalkozásokon, táncházon, kreatív játékokon vehetnek részt a versenyzők és felkészítőik a nap folyamán.

A meghallgatásokat, az előző évekhez hasonlóan, párhuzamosan három helyszínen rendezzük. A bemutatók sorrendjét a helyszínen tekinthetik meg résztvevők.
Az eredményhirdetésekre várhatóan 15 és 16 óra között kerül sor. Ezt követően a Borfolk együttes muzsikájával, táncházzal záródik a találkozó.


Kérjük, hogy aki teheti, viseletben érkezzen, bár a múzeum területén is kialakítanak a rendezők öltözködésre alkalmas tereket, melyek elosztásáról a helyszínen kapnak információt.

A Kossuth térre nem lehet gépkocsival behajtani, de a környező utcákban lehet parkolni, mely szombaton ingyenes.

Sok szeretettel várjuk a versenyzőket, kísérőiket, az érdeklődőket találkozónkon. A gyönyörű környezetben zajló versenyen a szervezők célja az együttlét öröme, egymás megismerése, a hagyományok ápolása, átörökítése az ifjabb nemzedékre.

A fellépők számára külön meghívót nem küldünk.

A verseny megrendezését az NTP-TV-14A jelű EMMI pályázat tette lehetővé.
A találkozón hang- és videó felvételek, valamint fényképek készülnek, melyeket kiadványainkban, az érdeklődő médiában, valamint internetes felületeinken megjelentetünk. 

Korábbi versenyeink beszámolói:

Varga Ferenc
pedagógiai szakértő, művészetek

 

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés