Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Angol
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2013. 06. 11. kedd
Képregény 2013

A Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet a 2012-13. tanévben is meghirdette az angol és német nyelvű képregény pályázatát. A feladat összetett volt.

A versenyzők "A denevér, aki nem tudott repülni" címmel  képregényt készítettek, mellette gyűjtőmunkát végeztek a denevérekről, és naplót vezettek, amelyben angol vagy német nyelven dokumentálták a munkafolyamatot. A döntőbe jutott csapatok szóban is bemutatták kutatásuk eredményét, a képregény készítés folyamatát és megpróbálták meggyőzni a zsűrit az elkészült alkotások erősségeiről. A versenyzők kiállíthatták pályaművüket a Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet könyvtárában.

A német nyelvű kategóriában, bár csak hat csapat versenyzett, a színvonal magas volt. Nívós képregények készültek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Magyar Képregény Szövetség által három legjobbnak ítélt pályamű a németes csapatok alkotásai közül került ki. Ezek a munkák megtekinthetők a Szövetség blogoldalán is. Az angol nyelvű kategóriában szintén születtek értékes alkotások.

A döntő programja nemcsak a prezentációkból állt. Amíg a zsűri értékelt, a csapatok megtekinthették a Pedagógiai Intézet közelében található Palota- vagy más szóval Mágnásnegyedet, gyönyörködhettek a XIX. századi palotákban, és néhányat megtekinthettek. Az eredményhirdetés előtt Bayer Antal a Magyar Képregény Szövetség képviseletében arról beszélt, hogyan is „működik” a képregénykészítés. A díjazottak képregényeket és Oxford angol szótárakat kaptak ajándékba.

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés