Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Angol
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2014. 03. 21. péntek
Átélten közvetített gondolatok a győztesektől

Huszonkét 9-10. évfolyamos iskolai kategóriagyőztes tanuló mondott verset az angol és német nyelvű szavalóverseny döntőjében.

Verskedvelő, angol vagy német nyelvet tanuló középiskolások számára kiírt versenyünkre 16 iskola 151 tanulója regisztrált. A februári iskolai fordulóra nyelvenként tíz költeményt tartalmazó ajánlati listából kiválasztott két verssel készültek fel, hogy iskolatársaikkal megmérkőzve elnyerjék iskolájuk képviselésének jogát a döntőben.

A döntő résztvevői

A döntő résztvevői
Forrás: Nagy Ildikó, az Újbudai Széchenyi István Gimnázium végzős, média tagozatos diákja

A 2014. március 19-én megrendezett döntőbe 14 iskola 23 tanulója jutott be, ám egyikük lebetegedése okán sajnos kimaradt a vetélkedésből. Angol nyelvből két (legfeljebb heti 4 órában nyelvet tanulók, illetve annál magasabb óraszámúak), németből egy kategóriában mérhették össze teljesítményüket a középiskolások.

A zsűri pontozza a szavaló teljesítményét.

A zsűri a döntős előadását pontozza
Forrás: Nagy Ildikó, az Újbudai Széchenyi István Gimnázium végzős, média tagozatos diákja

A megejtően szép és meglepően mulatságos pillanatokkal is szolgáló döntőn a zsűri szorgalmasan pontozta a részt vettek fejenkénti két, előadott versének kiejtésbeli, tartalmi és előadásmódra vonatkozó kvalitásait, hogy a döntő zárásaként eredményt is hirdethessen.

A döntő végén Füzesséry Zoltánné és Czene Zsuzsanna zsűritagok, a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium vezetőtanárai kiemelték a versenyzők teljesítményeinek erősségeit, és biztatták őket a választott idegen nyelvük szeretetére és minél mélyebb elsajátítására. Török József gratulált minden résztvevőnek, a kilencedikeseket buzdította, hogy jövőre ismét jelentkezzenek a szavalóversenyre, a tizedikeseknek ajánlott további versenyeket, majd átadta az emléklapokat. Az esemény zárásaként Czene Zsuzsanna az angol nyelvi két kategória, Füzesséry Zoltánné pedig a németül versenyzők első három helyezettjének oklevelét adta át.

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés