Szolgáltatások
programok
2020. február
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Német
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2014. 04. 23. szerda
Kiscsoportos műhelyfoglalkozás
Középiskolai némettanároknak szervezett szakmai délutánt a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet és a Hueber Verlag. A 77 fős részvételi arány is indokolttá tette, hogy az Intézet falain kívül, a Fővárosi Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban kerüljön sor a rendezvényre.

A részt vevő nyelvtanárokat Török József pedagógiai szakértő köszöntője után Szász Andrea, a Hueber Verlag képviselője tájékoztatta a tankönyvrendelés és a tankönyvjegyzékkel kapcsolatos legfrissebb információkról. Ezt követően bemutatta, majd átadta a szót Sabine Dinselnek.

Kiscsoportok

Fotó: Török József

Sabine Dinsel több tankönyv szerzője, és részben ebbéli minőségében vezetett a szövegalkotás témakörében gyakorlati, a hallgatóság háromfős csoportjait együttműködésre ösztönző foglalkozást.
A műhelyfoglalkozás témája az íráskészség fejlesztésének elmélete és jó gyakorlata volt. A résztvevők megismerkedtek a legmodernebb és leghatékonyabb feladattípusokkal, az íráskészségre felkészítő, rávezető strukturáló gyakorlatokkal, és az érettségin, illetve nyelvvizsgákon szereplő legjellemzőbb szövegfajták megírására való felkészítés módszereivel. Nagy hangsúlyt kapott a feladattípusok elemzésében a csoporton belüli differenciálás, az autencititás és a többlépcsős feladatmegadás. A workshopon vizsgált példák legnagyobb része a középszintű érettségi sikeres letételéhez szükséges, B1 szinthez készült.

Nagy érdeklődés

Fotó: Török József

A tollakrobatikai gyakorlatok mellett elméleti-tudományos ismeretekkel is szolgáló műhelyfoglalkozásról a kiadó ajándékcsomagjával távozó kollégák a rendezvényt kiválónak minősítették.
Teljes mértékben vagy többnyire elégedett volt a rendezvénnyel részleteiben és egészében is ötből négy résztvevő. A legnagyobb, 97%-os arányban a szakmai délután szervezettségével voltak elégedettek a résztvevők, de még az - egyébként legalacsonyabb értéket kapott - elhangzott információkat is a résztvevők 86%-a hasznosnak minősítette.

Szász Andrea - Török József

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés