Szolgáltatások
programok
2019. október
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Filozófia, etika
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2013. 10. 21. hétfő
Erkölcstan bemutatóóra

Az idén első alkalommal tartottak műhelyfoglalkozást az erkölcstant és etikát tanító kollégák a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban 2013. október 14-én.

A szakmai megbeszélést bemutatóóra előzte meg, amelyet Studinger Józsefné, az eseménynek helyet adó iskola tanára tartott. Ötödik osztályban a „Test és lélek” témakör feldolgozását láthatták az érdeklődő kollégák. A tanulók csoportfoglalkozások keretében változatos módszerekkel járták körül az egészséges életmód kérdését: pantomim, plakátkészítés, szituációs játék. A jó hangulat és a fegyelmezett munkavégzés egyaránt jellemezte az órát, a tanárnő mindvégig irányította, segítette a diákok tevékenységét.

A bemutatóórát követően egy kötetlen beszélgetés keretében értékelte az órát a tanárnő.  Kiemelte, hogy mennyire fontosnak tartja a helyes beszédkultúra kialakítását tanulói körében, és a tetteikért való egyéni felelősség hangsúlyozását. Az erkölcstan tantárgy tanításának szerepénél kiemelte, hogy ennek során lehetősége van a tanárnak, hogy ráirányítsa a figyelmet az egyén és társadalom számára fontos értékekre.

A szakmai beszélgetés a felmerült nehézségek és problémák mellett a tantárgyban rejlő lehetőségeket is megmutatta: a változatos módszerek, a kötetlenebb hangulat módot ad a tantárgyat tanítók számára, hogy tanulóikat más oldalukról, mélyebben megismerjék.

A tantárgy új mindenkinek, tanárnak és diáknak egyaránt. Ezért felmerült az igény, hogy több bemutatóórával, módszertani megbeszéléssel segítsük a kollégák munkáját. Igyekszünk ennek az elvárásnak többször is eleget tenni a tanév során.

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés