Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Történelem
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2014. 05. 05. hétfő
Horváth Mihály verseny

A 2013/2014-es tanévben is több százan neveztek be a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet által szervezett Horváth Mihály Fővárosi Történelemversenyre. A versenyzők a „Vallás és vallásosság az ókori görög-római világban”, valamint a „Keresztes hadjáratok. Lovagrendek a keresztes háborúk korában” témakörökben folytattak kutatómunkát.

A verseny már az elődöntőben szorossá vált. Az ötvenpontos feladatlapok értékelése után fél pontokon múlott a továbbjutás.

A Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium adott otthont a középdöntőnek, ahol kategóriánként negyven versenyző írhatta meg az esszéfeladatot. Színvonalas és tartalmas dolgozatok készültek, amelynek összeállításáért és javításáért köszönet illeti meg a gimnázium tanárait.

A korábbi évekhez hasonlóan a Szent István Gimnáziumban került megrendezésre a döntő, ahol már csak a legkiválóbbak jelentek meg. Jó hangulatú légkörben és fegyelmezetten zajlott le a verseny, amelyhez a szervező intézmény tanulói és a házigazda, történelem munkaközösség-vezető, segítő munkája is hozzájárult. Külön köszönettel tartozunk a Rubicon című folyóiratnak, amely minden résztvevő számára ajándékkal kedveskedett és biztosította a legeredményesebb diákok jutalomkönyveit is. A verseny szoros eredménnyel ért véget, fél pontok döntöttek a helyezetteknél. A zsűri kiemelte a tanulók felkészültségét, a szakirodalom alapos ismeretét, és a kiváló előadói készségeket. Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak.

Marosi Beatrix

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés