Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Földrajz
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2013. 09. 02. hétfő
Kutatók Éjszakája 2013

Szeptember utolsó péntekén ismét Kutatók Éjszakája. Összesen közel 60 helyszín várja az érdeklődőket. A megszokott kedvencek mellett szeptember 27-én számos új ismeretterjesztő programon vehetnek részt – fókuszban a jövő kis kutatói és Pécs városa.

A kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek - ezt igyekszik bemutatni immár nyolcadik alkalommal szeptember a Kutatók Éjszakája. Európában egy napon, 2013. szeptember 27-én tartják az egész éjszakás eseményt, melynek célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, ezáltal minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani.

A magyarországi rendezvényeket nyertes pályázata eredményeként a Tempus Közalapítvány koordinálja, számos budapesti és vidéki felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve. A vidéki helyszínek közül kiemelkedik Pécs, ahol idén a Pécsi Tudományegyetem mellett a Tempus Közalapítvány helyi irodája is bekapcsolódik a programba. Tervezett helyszínük a Zsolnay Negyed, ami új regionális központi helyszínként színes programokkal várja majd a látogatókat.

Idén a győri Széchenyi István Egyetem az urbanizáció jegyében állítja össze programkínálatát, míg a Semmelweis Tudományegyetem a „sport és a tudomány” mottó jegyében. Debrecenben külföldi kutatók bevonásával Európa Kávéház nyílik,  a Szegedi Tudományegyetemen pedig szegedi CSI-t rendeznek. Az új elemek mellett nem hiányozhatnak a legkedveltebb programok sem, így például a DNS nyaklánckészítés a gödöllői Szent István Egyetemen, az élő test virtuális felszeletelése a Semmelweis Egyetemen, a halsimogatás a bajai Halászati és Öntözési Kutatóintézetben, a parfüm készítés a Budapesti Corvinus Egyetem kertészeti karán vagy a repülés szimulátor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik programján.

A program a facebook-on is elérhető.

Szerző: Póta Mária, fizika pedagógiai szakértő

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés