Szolgáltatások
programok
2019. november
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Földrajz
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2013. 05. 29. szerda
Tanuljunk egymástól!
Nyári táborok az MTA Természettudományi Kutatóközpontjában

Ismét meghirdeti hagyományos nyári táborát az MTA Természettudományi Kutatóközpont. A középiskolás diákok a vakáció alatt egy héten át ismerkedhetnek az akadémiai intézményben folyó kutatásokkal, bepillantást nyerve a tudományos munkába.

A tábor a Kárpát-medence valamennyi magyar nyelvű középiskolájából várja a jelentkezőket.

Aranyozott hímzőfonal vizsgálata elektronmikroszkóppal, mágneses anyagvizsgálat és képalkotás, biomimetika, optikai rács kialakítása holográfiával – néhány téma azok közül, amelyek kutatásába 2013. június 24. és 28. között bekapcsolódhatnak az érettségi előtt álló középiskolai tanulók. Az immár hatodik alkalommal meghirdetett, "Tanuljunk egymástól" mottójú nyári iskola célja, hogy felkeltse a résztvevőkérdeklődését a természettudományos tanulmányok, illetve a kutatói pálya iránt.

Az MTA TTK Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézete olyan középiskolások jelentkezését várja, akik szívesen bekapcsolódnak a fizikai, kémiai, biológiai, matematikai és mérnöki tudományokat felölelő multidiszciplináris kutatásokba, és a laboratóriumi munkát saját ötleteikkel istámogatják.

Tanuljunk egymástól

Tanuljunk egymástól!
Forrás: MTA

Főként a kémia iránt érdeklődő középiskolás diákokat vár az MTA TTK Anyag- és Környezetkémiai Intézete AKI Kíváncsi Kémikus kutatótábora június 30. és július 6. között.A kutatási témákaz élelmiszer-vegyészettől az anyagtudományon át a gyógyszerkémiáig a szakterületek széles skáláját ölelik fel.

Az érdeklődők az intézet honlapján közzétett tizenhét kutatási téma közül választhatnak.

Az e-mailen beküldendő pályázatokban a szervezők a diákok által választott téma és választásuk indoklása mellett kutatásokkal kapcsolatos ötleteiket is várják 2013. június 3-ig. A beküldött pályázatokat ötfős bírálóbizottság értékeli, és várhatóan június 17-ig választja ki a 20-23 nyertes pályázót. A résztvevők számára az MTA TTK MFA biztosítja a szállást és az étkezések, valamint – utólag – az utazás költségeit.

A nyári iskola ismertetője, valamint a tudományos program és a jelentkezéshez szükséges  információ az MTA honlapján olvasható. 

Forrás: MTA

Póta Mária
pedagógiai szakértő

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés