Szolgáltatások
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Könyvtárhasználat
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2013. 06. 11. kedd
Az MFPI díjátadó ünnepsége a III. Tehetségnapon

Intézetünk immár a harmadik alkalommal rendezte meg a Tehetségnapot, melynek keretében történt az országos és a fővárosi versenyeken legkimagaslóbb eredményt elérő diákok és felkészítő tanáruk díjazása. Az ünnepséget a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium dísztermében tartottuk.

A megjelenteket Flender Éva, a Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet igazgatója köszöntötte. Elmondta, hogy hosszú évek hagyományainak megfelelően e tanévben is több ezer tanuló részvételével rendeztük meg versenyeinket, melyek színvonalát évről évre a tanulók magas szintű felkészültsége garantálja, köszönhetően tanáraik és iskolájuk áldozatos munkájának, valamint saját tehetségüknek.

Flender Éva igazgató asszony köszöntője

Flender Éva igazgató asszony köszöntője
Forrás: Südi Ilona

A 2012/2013-as tanévben 4323 tanuló jelentkezett versenyeinkre, közülük 66 intézmény 290 tanulóját és 118 tanárát jutalmaztuk. A Fazekas Gimnáziumban tartott ünnepségen 33 intézmény 86 tanulója és 52 felkészítő tanára vehette át a díjakat.

Ezt követően Szabóné Fónagy Erzsébet, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest VIII. kerületének tankerületi igazgatója köszöntötte a versenyzőket, tanáraikat és a vendégeket.

Szabóné Fónagy Erzsébet átadja a díjat

Szabóné Fónagy Erzsébet átadja a díjat
Forrás: Südi Ilona

Méltatta a tehetséges diákok magas színvonalú tudását, munkáját, kiemelte, hogy a tehetség kibontakoztatása nemcsak az egyén, hanem a környezet, az iskola, a tanárok, a szülők és az egész társadalom feladata és felelőssége is. Dicsérő, gratuláló szavai kellő elismerést és megerősítést jelentettek a tanulóknak, az iskoláknak és a versenyek szervezőinek munkájuk eredményes folytatásához.

A Fazekas Gimnázium diákjai színvonalas, modern hangvételű, vidám műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. Elsőként Kovács Barbara énekében gyönyörködhettünk, aki önmaga zongorakíséretét is biztosította, majd Neogrády Attila virtuóz gitárprodukcióját élvezhettük.Ezt követően megkezdődött a díjak átadása, melyre Szabóné Fónagy Erzsébet igazgató asszonyt kérte fel Intézetünk.

Az ünnepi műsor

Az ünnepi műsor
Forrás: Südi IlonaA versenyek legjobbjainak jutalmazását Hosszú Norbert zongorajátéka osztotta két részre, aki saját szerzeményét adta elő, igen nagy sikerrel.

 A díjátadó ünnepség befejezéseként Tokár Gábor tanár úr énekszáma, melyet Neogrády Attila kísért gitáron, örvendeztette meg az ünnepelteket.

Gratulálunk a versenyzőknek, felkészítő tanáraiknak, az iskoláknak a kitartó és áldozatos, szép eredményre vezető munkájukhoz!

Póta Mária
pedagógiai szakértő

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés