Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Könyvtárhasználat
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2010. 05. 31. hétfő
Fővárosi könyvtárostanárok műhelykonferenciája Egerben

A Fővárosi Könyvtárostanárok Műhelye 2010. május 12-én műhelykonferenciát rendezett Egerben, amelynek fő témája a könyvtárostanár kapcsolatrendszere, s annak fejlesztési lehetőségei voltak.

A kapcsolatrendszer fejlesztése egyik alappillére a könyvtárosi munkának iskolában és iskolán kívül is. Kiemelt jelentőségű ezen belül a könyvtárostanár kollégákkal való hatékony párbeszéd. Ezért is volt öröm számunkra a könyvtári környezetben megtartott csapatépítő tréning metódusának megismerése.  

A műhely tagjai csapatépítő játékon vettek részt az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban. Az együttműködési képességet kívánó csoportmunka során nemcsak a könyvtár részlegeit, szolgáltatásait, munkatársait ismertük meg, hanem egymást is. A Könyvtárban Sohajdáné Bajnok Katalin igazgatóhelyettes, Oroszi Katalin, Kárpátiné Ézsiás Edit és Varga Béláné fogadott minket. A délelőtt folyamán, a játék állomásain találkoztunk a könyvtár többi munkatársával is.

Délután rövid városnézés után a megyei pedagógiai intézetbe látogattunk, ahol Zentai Péterné Ibolya és az egri könyvtárostanárok közössége várt ránk. A beszélgetés fő témája Heves megye összehangolt könyvtári szolgáltatásfejlesztése volt, mely kapcsán tájékozódhattunk az intézet közművelődési és iskolai könyvtárakkal konzorciumban nyertes – TÁMOP 3.2.4-8/1-2009-0056 „Tudásdepó-Expressz” A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében - pályázatáról. Betekintést nyertünk néhány olvasáskultúra fejlesztést célzó kezdeményezésekbe: hallhattunk többek között egy rendhagyó irodalom óráról, mely Szabó Magda munkásságát mutatja be, és láthattuk azt a multimédiás CD-ROM-ot is mely a kötelező és ajánlott irodalom iskolai és iskolán kívüli feldolgozásához nyújt hasznos segítséget.

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés