Szolgáltatások
programok
2019. december
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Mozgókép és médiaismeret
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2012. 04. 16. hétfő
Középiskolás fotósok tárlata nyílt Pestszentlőrincen

Országos pályázat alkotásaiból válogatott munkák tekinthetők meg a Kondor Béla Közösségi Házban.

A Mérei Intézet több éve támogatja a Közösségi Ház által meghirdetett Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozók megrendezését. Ebben a tanévben részt vehettünk a fényképek zsűrizésében is. A rendkívül gazdag, sokrétű anyagból kiállított munkák mellett egy áttekinthető, szép katalógust is kézbe vehettek az érdeklődők, melyben nemcsak a fényképekből készült válogatások, hanem a korábbi kiállításokon szereplő, a találkozókhoz kapcsolódó képző- és iparművészeti munkák is megtalálhatók.

Somogyi Bálint műve

A versenyen résztvevő fényképekről a zsűri elnöke, a nemzetközi hírű szakember, Chochol Károly a következőképpen fogalmazott kiállítás megnyitójában:"Őszinte örömmel mondhatom, hogy a képek nagy része megállná a helyét nem ifjúsági kiállításon is. Örvendetes a témák rendkívül széles skálája, ezt az eljövendő időkre is követendőknek tartom. Nincs a minket körülvevő makro- és mikrovilágnak olyan része, amelyről ne kaptunk volna nagyon szép képet, akár professzionális szintű, szellemes, Werk és Work fotókról, vagy csigákról, katicabogárról legyen szó."

Zakar Viktória fényképe

A versenyen 78 alkotó 248 alkotása 16 intézményből, köztük 11 fővárosi iskolából érkezett a pályázatra. A tanulók és tanárok jutalmazását nemcsak a verseny kiírói vállalták magukra, hanem díjat ajánlott fel egy magáncég, illetve a közösségi ház is. 
A bensőséges hangulatú megnyitó ünnepségen beszédet mondott Ughy Attila, a kerület polgármestere. Köszöntőjében kiemelte a tehetségek kibontakoztatásának fontosságát, azt a másságot, mely egyéni látásmódhoz vezet, úgy látva, és láttatva a világot, ahogy korábban soha senki. Részt vett a díjkiosztó ünnepségen Kucsák László oktatásért, kultúráért felelős alpolgármester, a Fővárosi Közgyűlés Oktatási Bizottságának tagja, akinek köszönhető, hogy kibővült formában, változatlan minőségben megtarthatta idén is a kerület országos művészeti versenyét. Chochol Károly a MAOE Művészeti Tanácsának elnöke, fotóművész is kiemelte beszédében, hogy mennyire üdvözli az egyre romló nemzetközi gazdasági helyzetben is, hogy a kerület vezetése országos ifjúsági versenyeket támogat.

A kiállítás átgondolt rendezése, a művek változatossága, ugyanakkor magas művészeti igényessége a közösségi házba csalogatja a fotóművészet iránt érdeklődőket.

Bodrogvölgyi Márk Richárd

Külön köszönet illeti Császár Bíró Lillát, az intézmény vezetőjét, valamint munkatársait, elsősorban Czinczkiné Fejes Mónikát a szervezésért, rendezésért, a  Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozók rangos megszervezéséért, a katalógus összeállításáért, megjelentetéséért.
 (A mellékelt katalógusképeket Ravasz Balázs készítette.)

Varga Ferenc
pedagógiai szakértő
művészetek

 

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés