Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Vizuális kultúra
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2015. 06. 08. hétfő
Lezárultak a vizuális kultúra versenyek
A Ludwig Múzeum Kék termében ünnepélyes díjátadóval zártuk a tanévet

A több mint félévszázados hagyománnyal rendelkező Komplex Rajzverseny, Műelemző verseny, valamint a „Digitális képalkotó verseny” díjainak átadásával fejeződtek be hagyományos művészeti versenyeink.

Az idei tanévben is magas színvonalú alkotásokat teremtő képzőművészeti versenyek díjazottjai ünnepélyes keretek között vehették át elismeréseiket a Ludwig Múzeumban.

Draskóczy Zoltán, Visky Dénes
A díjátadón fellépett a Pestszentlőrinci Dohnányi Ernő Zeneiskola kiváló gitártanárai által alkotott duó - Draskóczy Zoltán, Visky Dénes - akik klasszikus, és filmzenei feldolgozásokkal kápráztatták el a megjelenteket. Köszönjük Bán Réka igazgatónőnek, hogy sokadszorra segítette találkozóink művészi élményekben gazdag színvonalú megrendezését. Külön érdekesség, hogy az aktuális Zsigmond Vilmos kiállításhoz köthetően, egyik legsikeresebb filmje zenei anyagának feldolgozását is hallhatták a jelenlévők. (A Szarvasvadász című Oscar-díjas mű.)

Kerekasztal
A díjkiosztót kerekasztal-beszélgetéssel színesítették a szervezők. Hemrik László, a múzeum múzeumpedagógiai osztályvezetője kérdéseire Dékányné Varga Krisztina a Szigetszentmilósi Batthyányi Kázmér Gimnázium tanára, Lévai Jenő Munkácsy díjas grafikus, a zsűri elnöke, Rimányi Eszter 8. évfolyamos tanuló, a Gondolattúra a Ludwigban verseny győztese, és Varga Ferenc válaszoltak. A beszélgetésből egyértelműen érezhető volt a művészeti versenyek fontossága, a hagyományok és értékorientáltság megtartására való igény, valamint, ahogy azt a diák résztvevő kiváló hozzászólásaiban lehetett érezni, a pályaorientáció lehetősége, az együttlét öröme.

Köszönet Hemrik Lászlónak a kiváló ötletért, Dabi-Farkas Ritának, Salgó Viktóriának, a múzeum munkatársainak a díjkiosztó megszervezésében, lebonyolításában nyújtott segítségükért.

Vendégek
Ebben az évben is számos tanári díjat adhattunk át a múzeum támogatásával, így Dékányné Varga Krisztina a Szigetszentmilósi Batthyányi Kázmér Gimnázium tanára a műelemző és rajzversenyen tanulói által elért eredményekért, Benkő Csilla (Hunyadi M. Általános Iskola, Baár-Madas Református Gimnázium), aki több iskolában is tanítva éveken keresztül sikeresen készíti fel tanítványait, Kovács Kitti, aki sikeresen vette át és működteti tovább Dreher János festőművész, tanár úrtól a Rákóczi Gimnázium országos hírű műhelyét, Balázs Barbara, a Szily Kálmán SzKI Tolnai utcai Nyomdaipari Szakának oktatója, kinek diákjai idén minden díjat elnyertek a digitális versenyen, és Molnár Mária Virág, aki több mint egy évtizeden keresztül díjnyertes diákot készített fel a Modell Divatiskolából, hosszú éveken keresztül szaktanácsadói szerepkörben pótolhatatlan munkát végzett a szakközépiskolák művészeti nevelésének területén, ők azok  a kiemelkedő munkát végző pedagógusok, akiket kiemelt a zsűri, és idén díjazásban részesültek.

Dreher János tanár úr, és a diák munkák
Anghelyi Judit a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanára a műelemző versenyekre való eredményes felkészítéséért mind a Fazekas Gimnázium, mind intézetünk elismerését kiérdemelte.

Magyar József szaktanácsadó művészeti tevékenységéért, szaktanácsadói munkájáért, magas színvonalú zsűrizéseiért, valamint több évtizedes munkájáért érdemel elismerést.

Magyar József fényképei az ünnepélyes díjátadóról. >

Köszönjük a Ludwig Múzeum munkatársainak önzetlen segítségét, gratulálunk a felkészítő tanároknak, diákoknak.

Varga Ferenc

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés