Szolgáltatások
programok
2019. február
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2013. 12. 02. hétfő
A Fővárosi Pedagógiai Napok 2013 zárása

Lezárult a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet 2013. november 26-28. között megrendezett, több évtizedes múltra visszatekintő Fővárosi Pedagógiai Napok című programsorozata.

Az érdeklődők e héten is olyan programkínálatból válogathattak, amely a nevelés-oktatás aktuális eredményeinek bemutatásán túl helyt adott a jövőbe mutató elképzeléseknek, érintette a nevelés-oktatás területén várható, az egész társadalom életét befolyásoló törvényi változásokat.

November 26-án délután Südi Ilona, a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet megbízott igazgatója nyitotta meg a programsorozatot, majd plenáris ülés keretében két, rendkívül érdekes, logikus, informatív, a helyszínhez is sok szállal kötődő előadást hallgathattak meg a jelenlévők.

Sipos Imre

Sipos Imre, az  Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára „A megújuló köznevelési rendszer” jellemzői címmel, Pusztai Katalin és Fűrész Edit, az Oktatási Hivatal Projektigazgatóságának szakmai szakértői pedig „Az e-portfólióról tartott előadást, amely a TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása projekt keretében kidolgozott pedagógus- életpályamodellt és a minősítési folyamatot ismertette. E két programot közel 100 kolléga kísérte figyelemmel.

A hét minden napján, a délelőtti és sokszor a délutáni órákban is szakmai nap keretében módszertani bemutatók, óralátogatások, előadások, kiállítások szerepeltek a programban, melyeknek a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, valamint a fővárosi sajátos nevelési igényű tanulók iskolái adtak otthont. Ezeken a szakmai összejöveteleken korunk legégetőbb nevelési-oktatási problémái fogalmazódtak meg, és workshopok, kerekasztal-beszélgetések keretében mód nyílt azok megvitatására, valamint a megoldásukat segítő jó gyakorlatok elsajátítására. Szakmai programjainkon eddigi adataink szerint 150-200 látogatót regisztráltunk.

November 27-én a Főpolgármesteri Hivatalban „Metszéspontok” címmel Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg a művésztanárok kiállítását, melyen köszöntőt mondott Magyar Zita osztályvezető és Csomós Miklós főpolgármester-helyettes.

Csomós Miklós

November 28-án délután két plenáris előadásra került sor, Székely Levente kutatási igazgató (Kutatópont Kft.) „A Magyar Ifjúság 2012” kutatás eredményeiről adott áttekintést, Hámori Veronika, a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium igazgatója pedig "Hogy csináljam, hogy jól csináljam?" címmel gyakorlati tanácsokat adott a pedagógusoknak a minősítő eljárására való felkészüléshez. Ez az előadás szintén a TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatásaprojekt részeként segítette a pedagógusok munkáját.

A Fővárosi Pedagógiai Napok 2013. évi eseménysorozata Budapest XVIII. kerületének művészeti oktatásában jelentős szerepet játszó alkotóműhelyek, valamint a Fazekas Mihály Gimnázium vendégszereplésével csodás művészeti gálaelőadással zárult, melyen Kucsák László országgyűlési képviselő, a Fővárosi Önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottságának alelnöke köszöntötte a megjelenteket.

A rendezvénysorozat Szabóné Fónagy Erzsébet, a Budapest VIII. kerületi Tankerület igazgatója méltató szavaival zárult.

Előadás a Fazekasban

Az előadások anyaga letölthető honlapunkról.

Póta Mária és Varga Ferenc
pedagógiai szakértő

 

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés