Szolgáltatások
programok
2020. május
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2015. 06. 09. kedd
Felhívás intézményvezetői szaktanácsadók képzésére

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a Pedagógusképzés támogatása kiemelt projekt (TÁMOP-3.1.5/12) keretében a szaktanácsadási rendszer megújításán dolgozik. E munka során merült fel az igény egy új szaktanácsadói területre, az intézményvezetőt támogató szaktanácsadásra. 

Nemzetközi tapasztalatok sora bizonyítja, hogy az intézményvezető munkájának komoly hatása van az oktatási eredményességre. Ezért – a tanfelügyeleti külső értékelés mellett – szükség van az intézményvezetők támogatására is. A vezetői szaktanácsadás az ő folyamatos szakmai fejlődésüket támogatja az öt vezetői kompetenciaterület mentén (Centrál 5). Célja elősegíteni azt, hogy a vezetők saját intézményük felkészült és folyamatos megújulásra kész, tudatos pedagógiai-szakmai vezetői legyenek.

A fejlesztői munka során elkészült egy 60 órás akkreditált képzés, amely olyan intézményvezetőket készít fel az új szaktanácsadói feladatokra, akik jelenleg is szerepelnek a szaktanácsadói névjegyzéken.

style2
A továbbképzés megnevezése:Intézményvezetői szaktanácsadók képzése
Szervező neve:Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Alapító neve:Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Alapítási engedély szám:23/140/2015
Foglalkozási órák száma:60
A továbbképzés szervezésének formája:tanfolyam

A fejlesztő munka jelenlegi fázisában két 24 fős képzési csoport indítására van lehetőség. A csoportok megszervezésénél fontos szempont, hogy a résztvevők között lehetőség szerint minden megye, illetve minden intézménytípus képviselve legyen.

A képzésre olyan szaktanácsadók jelentkezését várják, akik legalább 10 éves vezetői tapasztalattal rendelkeznek, és az alábbi időpontokban tudják vállalni a képzésen való aktív részvételt:

  • június 23. (9 óra)
  • június 24. (8 óra)
  • június 30. (8 óra)
  • július 01. (9 óra)
  • július 15. (9 óra)

A képzéshez a fenti jelenléti napokon kívül távoktatási szakasz és intézményi gyakorlat is tartozik. A résztvevőknek vállalniuk kell, hogy saját vezetői munkájukhoz kapcsolódóan gyakorlóhelyet biztosítanak egy, a képzésben részt vevő másik vezető számára.

A képzések helyszíne: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 57.

A jelenléti képzéseken a résztvevőknek ebédet, illetve 2015. június 23-án és 30-án igény szerint szállást biztosítanak. A korlátozott létszám miatt nem tudnak minden jelentkezőt befogadni a képzésre, ezért a jelentkezések elbírálásánál a beérkezési sorrenden kívül a földrajzi elhelyezkedést és az intézménytípust is figyelembe veszik.

Jelentkezés >> 

Jelentkezési határidő: 2015. június 15. 24.00 óra

A képzésről további információkat a mellékelt ismertető tartalmaz.

A jelentkezési lap kitöltésével kapcsolatban felmerült kérdésekkel Zsigmond Krisztina szolgáltatásszervezőhöz fordulhatnak (Zsigmond.Krisztina@ofi.hu).

Szakmai vezető: Dr. Szabó Mária

Forrás: OFI

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés