Szolgáltatások
programok
2020. június
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2014. 12. 03. szerda
Módosulhat a KLIK-ről szóló kormányrendelet

A  kormany.hu oldalon megjelent véleményezésre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról (KLIK) szóló kormányrendelet tervezete (a 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról). A január elsejétől várható változtatások célja - a oldalon közzétett előterjesztés szerint - a kiszámíthatóbb, eredményesebb és gazdaságosabb működés. 

A  202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról szóló dokumentumot 2014. december 8-áig lehet véleményezni.
Véleményezési cím: jogalkotas@emmi.gov.hu

A tervezet egyebek mellett rögzíti, hogy a KLIK központi szervből és területi szervekből áll. Területi szerve járási és fővárosi kerületi tankerület, valamint a megyeközponti és fővárosi tankerület.

A megyeközponti tankerület a területén működő szakképző iskolák, gimnáziumok, kollégiumok, pedagógiai szakszolgálati feladatot ellátó köznevelési intézmények, gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézmények esetében ellátja a Klik szervezeti és működési szabályzatában rögzített egyes fenntartói feladatokat, valamint a székhelye szerinti járási tankerületi feladatokat.

A járási tankerület az általános iskolákkal és az alapfokú művészeti iskolákkal összefüggő fenntartói feladatokat látja el.

A járási és fővárosi kerületi tankerület a megyeközponti és fővárosi tankerület szakmai iránymutatásával végzi tevékenységét.

Az előterjesztés szerint a járási és fővárosi kerületi tankerületet, valamint a megyeközponti és fővárosi tankerületet a tankerületi igazgató vezeti. Őt a miniszter egyetértésével a KLIK elnöke nevezi ki, illetve menti fel.

Rögzítik azt is, hogy a központ elemzi a fenntartása alá tartozó intézmények ellenőrzésének eredményeit, javaslatot tesz a miniszternek a közép- és hosszú távú fejlesztési tervek kidolgozására és a feladatkörében statisztikai adatokat gyűjt.

Forrás: MTI

 

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés