Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2013. 09. 19. csütörtök
Matematika a tudományokban és a művészetben
9-10. és 11-13. évfolyamok
Matematika

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet matematikaiversenyt hirdet, melynek célja olyan matematikai témák feldolgozása középiskolai szinten, amelyek a diákok számára élményszerűvé teszik a matematikatanulmányokat, és egyben a kapcsolódó tudományágak szempontjából is fontos szerepet játszanak.


A verseny kezdete:
2013.12.16.-2014.02.10.
helyszíne:
a tanuló iskolája
A nevezés határideje:
Lezárva
módja:
online
A(z) 1. forduló időpontja:
2013.12.16.-2014.02.10.
helyszíne:
a tanuló iskolája
A(z) 2. forduló időpontja:
2014.03.19.
helyszíne:
Ludwig Múzeum
Eredményhirdetés időpontja:
2014.03.19.  18:00
helyszíne:
Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeum (1095 Budapest, Komor Marcell St 1.)
A verseny meghirdetője:
Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet
szakmai felelőse:
Póta Mária
elérhetősége:
1-338-2156/110 pota.maria@fppti.hu
koordinátora:
Bondzsér Zita
elérhetősége:
1-338-2156/152 bondzser.zita@fppti.hu

A résztvevők köre:

A verseny kategóriái iskolatípusok szerint: középiskola

A verseny kategóriái korcsoportok szerint: 9-10. évfolyam és 11-13. évfolyam

A jelentkezés és a részvétel feltételei: a versenyre max. 3 fős csapatok nevezhetnek.

Jelentkezők létszáma: nincs korlátozva 

Az I. forduló helye: a tanuló iskolája, a pályamű elkészítésének helyszíne

A II. forduló helye: Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet, 1088 Budapest, Vas u. 8-10., Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, (Budapest, 1082 Horváth Mihály tér 8.), Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeum (1095 Budapest, Komor Marcell St 1.) 

 A verseny célja: olyan matematikai témák feldolgozása középiskolai szinten, amelyek a diákok számára élményszerűvé teszik a matematikatanulmányokat, és egyben a kapcsolódó tudományágak szempontjából is fontos szerepet játszanak. Kiemelt cél a matematikai tartalom mellett a tanulók tudományos és művészeti ismereteinek gyarapítása, fizikai, földrajzi, kémiai, történeti vonatkozások keresése, a versenyzők probléma-megoldási készségének és természettudományos kompetenciáinak fejlesztése, valamint az interneten fellelhető tudásanyag alkalmazására való figyelemfelhívás. 

Szakirodalom:
Középiskolában használt tankönyvek (matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz, irodalom, történelem, művészet tankönyvek), valamint bármely nyomtatott és internetes segédanyag a forrás pontos megjelölésével. 

A verseny lebonyolítása:
Bemutató anyag készítése az alábbi formák egyikében: prezentáció, film vagy animáció, a matematika bármilyen tágabb értelemben is vett alkalmazási területéről, pl. tudományos-műszaki, művészeti (bármely művészeti ág), történeti, irodalmi témáról Az önálló megfigyelést, kutatást, alkalmazást tartalmazó pályaműveket a bírálók előnyben részesítik.

A benyújtandó pályamű terjedelme:
a prezentáció terjedelme: 10-15 dia,
a film vagy az animáció hossza 1-2 perc.

Egy csapat több pályaművet is beküldhet, de ugyanazon téma különböző formájú (pl. film és prezentáció) feldolgozása nem számít két külön pályázatnak.

A pályaműveket egy példányban nyomtatott formában (prezentáció, film esetén ez a rövid ismertetőt jelenti), és egy példányban elektronikus adathordozón (CD, DVD) kérjük eljuttatni Intézetünkbe: Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet (1088 Budapest, Vas utca 8.) Póta Mária részére.  A borítékon fel kell tüntetni a verseny megnevezését: „MATEMATIKA a tudományokban és a művészetben. 

A nevezés határideje: 2013. december 16. (hétfő).

Az intézet által szervezett fővárosi versenyekre a jelentkezés (nevezés) ONLINE módon történik: a http://www.tehetseghalo.hu honlapon.

Ha a versenyre egy iskola több csapata is nevez, a tanuló neve után zárójelben írt római számmal kérjük jelezni, mely csapat tagja. / Pl.: Próba Dalma (I.)/

Az intézet által szervezett fővárosi versenyek továbbra is díjmentesek.

Az I. forduló, azaz a dolgozatok beküldési határideje: 2014. február 04. (postabélyegző kelte), a beküldött anyagok értékeléséről 2014. március 04-ig értesítjük a versenyzőket. A beérkezett pályamunkákat független  szakértők bírálják, egységes szempontrendszer alapján. A legjobb munkák alkotóit (kategóriánként 5-5 csapatot) hívjuk meg a szóbeli fordulóra.

Nevezési díj: nincs 

A szóbeli forduló (II. forduló):  

Helyszíne: Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, (Budapest, 1082 Horváth Mihály tér 8.), Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeum (1095 Budapest, Komor Marcell St 1.)

Időpontja: 2014. március 19. szerda, 14 óra

A szóbeli fordulón az első fordulóban elért eredmény alapján meghívott csapatok mutatják be pályaművüket max. 10 percben. A szóbeli forduló során az előadásmódot pontozza és szóban is értékeli a zsűri. 

Az eredmények közzétételének módja:
Az első forduló eredményéről a részvevők írásbeli értesítést kapnak, és az értékelést Intézetünk honlapján is megjelentetjük.

A szóbeli verseny napján tartjuk az ünnepélyes eredményhirdetést is. Az eredményeket és a díjazott pályaművek elektronikus változatait az Intézet honlapján is megjelentetjük. 

Díjazás:
A zsűri a legjobb eredményt elért csapatokat és felkészítő tanárukat oklevélben részesíti.
A versenyen részt vevő összes csapat és felkészítő tanára emléklapot kap.


A verseny eredményei

Forduló
1.forduló
2.forduló


Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés